28.12.2014

Joulun jälkeen asioille

Meillä oli eilen touhukas päivä. Kävimme kaupoilla, asioilla, kuten niin moni muukin joulunpyhien jälkeen. Kävimme ensitöiksemme Luhdan alennusmyynneissä hankkimassa meille molemmille aikuisiän ensimmäiset toppahousut. Hyvät housut sieltä edukkaasti molemmille löytyikin. Sen jälkeen suuntasimme kehystämöön.


Ostin vähän aikaa sitten kirpputorilta juhannusruusuja esittävän akvarellityön. Yritin sovitella siihen ensin kaupan valmiita kehyksiä, mutta sopivan muotoisia ei tuntunut löytyvän. Siispä kuljetimme taulun vanhoine kehyksineen Seven Artiin. 

Liikkeen myyjä tunsi kehysasiat hyvin, siinä ei kauaa ihmetelty kun sopivat värit ja paspartuut oli löydetty. Mikä oli hieman yllättävää, myyjä otti taulun alkuperäiset kehykset, värit ja tunnelman huomioon kaikissa valinnoissa. Hän tutkaili tarkkaan taulun vanhan lasin ja taustapahvin, josko niitä olisi voinut käyttää uusissa kehyksissä. Hän kertoi, että jos vanha taustapahvi ei jostain syystä sovikaan uuteen kehykseen, siinä olevat taulun tiedot (tarra jossa kerrotaan taiteilija, taulun nimi ja maalausvuosi) siirretään uuteen taustapahviin. Siitä lähdettiin, että vanhat osat käytetään jos pystyy.

Valitsin uusiksi kehyksiksi valkoiseksi maalatut modernit puukehykset. Melko ohuet ja simppelit. Paspartuun sävyn valinnassa tukeuduin asiantuntevaan myyjään ja hänen valintansa näyttikin oikein hyvältä.

Kehystämön jälkeen kävimme syömässä Amarillossa. Vatsat pulleina kävimme vielä lopuksi ostamassa muutaman uuninkestävän pikkuvuuan tulevia Creme Brulee -kokeilujani varten. Sain nimittäin joululahjaksi sellaisen kaasupolttimen, jolla voin paahtaa sokeria esimerkiksi vanukkaan päältä. Luvassa on mielenkiintoisia kokeiluja. :)


Nyt näin aamutuimaan ajattelin korkata joululahjaksi saamamme glögipullon, jonka mieheni veljen tyttöystävä oli asetellut kauniisti keittiöliinan sisään. Pullon viereen oli kääritty tarjoiluohjeet. Kiitos heille mukavasta lahjasta.

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti