4.8.2015

Seinä- ja kattoremonttia

Meillä oli toissapäivänä, sunnuntaina, touhukas päivä. Olimme kutsuneet perhettä kokoon remonttihommiin. Vaihdoimme porukalla kipsilevyjä makuuhuoneen seinistä ja katosta. Vanhat levyt irrotettiin palasina, koska eivät sovinnolla muuten irronneet. Uudet levyt mitattiin tarkasti ja ruuvattiin paikoilleen. Kuulostaa helpolta ja nopealta, mutta sitä se ei ollut. 

Makuuhuoneemme sijaitsee talomme toisessa kerroksessa ja isot kipsilevyt täytyi hilata köysi -ja lautaviritelmän avulla yläkertaan parvekkeen kautta. Porukalla siitä selvittiin. Koko päivä siinä meni, mutta nyt on otettu taas valtavan suuri harppaus kotimme remontoinnin kanssa. Iso kiitos rempparyhmälle!

No miksikös tämä kipsilevyjen vaihto sitten oli tarpeellista?Levyjä emme olisi missään nimessä lähteneet vapaaehtoisesti vaihtamaan, joilleivat talon aikaisemmat asukkaat olisi aikoinaan tehneet seinille ja vinolle katolle struktuurikäsittelyä. 

Nyt seuraa varoittava tietoisku; jos olet miettinyt kotisi seinien karhentamista struktuurikäsittelyllä, mieti uudestaan! Ja jos oletkin varma, että itse tulet pitämään karheasta seinäpinnasta kunnes kuolema teidät erottaa, niin ajattele talon seuraavia asukkaita! 

No tämä on huuli, mutta totta toinen puoli. Struktuuripinnoista ei sitten pääsekään eroon helposti jos mieli joskus muuttuu. Seinä pitää ylitasoittaa tai sitten uusia kokonaan kuten me teimme. Iki-ihana lasikuitutapetti on kevyt vastus hiekkapintaisen struktuurimaalin rinnalla. Lasikuitutapetin selättäminen on meille myös hyvin tuttua puuhaa nimittäin.Me kokeilimme hiekkapintaisen struktuuriseinämme tasoittamista tasoitetapetilla. Ei toiminut. Seinästä ei tullut tarpeeksi tasaista. Me yritimme myös ylitasoittamista, mutta luovutimme sen homman pian siihen ryhdyttyä. Seinien uusiminen kokonaan oli paras ratkaisu. Kohta meillä on makuuhuoneessa tasaiset ja siistit seinät, eli seuraavaksi on luvassa kittaus- sekä maalaushommia. Vielä kun pystyn tekemään päätöksen siitä, tuleeko seinistä valkoiset vai vaalean harmaat. Vai ehkä sittenkin jonkin muun väriset...

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti