27.11.2013

Kukkataulut kirpparilta

Löysin kirpparilta pari kuukautta sitten kaksi keramiikkalaatalle käsin maalattua kukkataulua. Ihastuin ensin päivänkakkaroihin, toisen taulun ostin kakkaroille kaveriksi. Kukkalaatat oli kyllä kehystetty valmiiksi, mutta toteutus ei sopinut makuuni. Irrotin alkuperäiset kehykset ja heitin ne pois.


 Alun perin oli tarkoitus kehystyttää laatat ammattilaisella ja kävinkin kehystämössä kysymässä hintoja. Koska kyseessä oli nimenomaan paksuhkot laatat, eikä paperinohuet kuvat, niiden kehystyttäminen olisi tullut maksamaan maltaita. Vaikka valitsin suorat, valkoiset ja  valikoiman edullisimmat kehysmallit, laattatauluille olisi tullut hintaa himpun verran alle kaksisataa euroa. Litteiden töiden kehystyttäminen olisi ollut noin puolet halvempaa. Diiliä ei syntynyt. Päätin ryhtyä kehystyshommiin itse.


Olin maksanut tauluista kirpparilla 5 euroa. Kehykset eivät saisi maksaa juuri tuosta enempää.

Löysin viime viikolla Prismasta sopivan kokoiset vitriinikehykset, juuri passelit. Hain Tiimarista paksua harmaata kartonkia taustamateriaaliksi ja liimasin laatat kartonkiin kiinni. Hyvin näyttävät pysyvän paikallaan, vaikka epäilyksiä olikin. Painovoima kun on armoton.


Kokonaisuudessaan tauluille tuli hintaa 25 euroa.

Koska Tiimarista ei löytynyt beigen väristä kartonkia, nämä taulut löytävät paikan yläkerran valko-harmaa -osastolta. Päivänkakkarataulu on edelleen suosikki.

*Raasu*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti