6.11.2013

Pistellään sydämiä

Kaikki alkoi työpaikan virkistyspäivästä, joka koostui useammasta vapaavalintaisesta "rastista" joista jokainen sai valita kaksi. Joku varsin fiksu kollegani oli keksinyt yhdeksi vaihtoehdoksi käsityörastin. Bingo!

Pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa neulahuovutusta. Pesukoneessa tehtävää huovutusta olin kokeillut aikaisemmin äitini kanssa. Nyt pääsin pistelemään sydäntä.


Sydämen sisällä on superlonia eli vaahtomuovia, joka on saksittu karkeasti sydämen muotoon. Sen jälkeen siihen on tökitty huovutusvillaa pieninä ohuina haituvina huovutusneulaa käyttäen. Villa "neulotaan" tasaiseksi kerrokseksi niin, että vaahtomuovi peittyy näkyvistä. Jokainen neulanpisto kiinnittää villan tiukemmin muoviin. 

Tökitään ja tökitään, kunnes pinta on melko tasainen. Varotaan pistelemästä itseä sormille, mikä tapahtuu jokatapauksessa muutaman kerran varoituksista huolimatta. Tämän jälkeen alkaa itse huovutus, eli lämmintä vettä ja huovutussaippuaa. Saippuaista ja märkää sydäntä hierotaan käsissä. Siloitellaan ja huovutetaan, kunnes pinta on huopuneen näköinen. Huuhdellaan ja puristellaan varovasti liiat vedet pois. Jätetään kuivumaan.

Tähän pisteeseen pääsimme virkistyspäivän aikana. Puunapin sekä nauhat kiinnitin myöhemmin kotona. Mausteeksi oman maun mukaan. 


Ja kuten niin monta kertaa aikaisemminkin, käsityöt lähtee käsistä. Jos innostun jostain niin tekeminen ei helposti lakkaa. Hankin kotiin neulahuovutustarvikkeet ja sen seurauksena pistelin sydänarmeijan.


*Raasu*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti