30.11.2013

Mitä miehelle lahjaksi?

Lahjojen antaminen on kivaa. Joululahjojen antaminen vielä kivempaa. Hyvät ideat on vaan välillä kiven alla. Itse askarrellut lahjat on kaikista parhaimpia, mutta niiden tekemiselle ei jää koskaan tarpeeksi aikaa. Kukaan ei ehdi virkata, askarrella, leipoa ja nyplätä koko suvulle fiksuja ja mieluisia paketteja kun on havahtunut asiaan vasta joulukuun puolella.

Tämän vuoden joululahjasaldo on kuitenkin onneksi jo avattu, kasassa on n. puolet perheenjäsenille menevistä lahjoista. Itse annan tavaralahjoja aina vain lähimmälle perhepiirille, kavereille riittää joulukortti. Niin kivaa kuin lahjojen antaminen onkin, talous ei valitettavasti tue laajempaa lahjontaa. 

Lahjan keksiminen omalle puolisolle on kaikista vaikeinta. Se on kuitenkin joulun tärkein hankinta, sen on mentävä nappiin jos jonkun. Turha selitellä ettei muka tietäisi mistä toinen tykkää. Tiedetään, mutta silti ei tule mitään konkreettista hyvää lahjaideaa mieleen. 

Oma mieheni on kovasti elektroniikan ja tietotekniikan perään. Minä en. Mieltymyseromme ei aiheuta hankaluuksia juuri muulloin kuin jouluna. Minä en osaa ostaa hifi-digi-viri-viri-tööt-tööt -tyyppisiä lahjoja, kun en tajua niiden päälle. Olen pyytänyt apua miespuolisilta ystäviltä, mutta asia tyssää siihen kun kysytään, että mitä kaikkea meillä jo on. Tai mitä meiltä vielä puuttuu... Mielestäni meiltä ei puutu ainuttakaan sähkövempainta tai muuta härveliä. En tiedä mitä konetta vielä voisi tarvita, kun selkeää vajausta ei ole.

Mieheni on hifi-mies eli henkeen ja vereen kova kaiutinfriikki. Meikäläisen on aivan turha lähteä siitä maailmasta ideoimaan hänelle lahjaa. En kuule kaiuttimien eroa, jos vertailussa ei ole mukana täysin toivoton kajaritapaus. Kaiuttimet myös maksavat ihan tuhottomasti, ainakin hyvät sellaiset. Sitäpaitsi, meillä on jo äänentoistolaitteet, melkein joka huoneessa. Onko kaiuttimiin olemassa jotain pieniä lisäosia, jotain pientä plussaa joka soveltuisi joululahjaksi...? Jos on niin en ole siitä tietoinen.

Mieheni tykkää myös kuntoilusta ja erityisesti painojen nostelusta. Tähän harrastukseen liittyen en myöskään keksi mitään lahjaideaa. Painot hänellä jo on. Hän pitää myös kovasti elokuvista, mutta niitä ei kannata enää DVD:nä hankkia. Niitä voi katsella Netflixistä mielin määrin lähes ilmaiseksi. Leffaliput on aika boring ajatus. Viime vuonna annoin miehelleni joululahjaksi Reino-tossut, kalsonkeja ja tuoksun. Nyt olisi kiva antaa jotain vähän enemmän hänen maailmaansa liittyvää. 

Miehelläni on hyvä puhelin. Autoon liittyviä lisähärpäkkeitä en myöskään osaa ostaa. Tuskin hän auton tuunailusta muutenkaan perustaisi. Työkaluja ja muita rempparoinia meillä on tarpeeksi, en ainakaan tiedosta jos jotain puuttuu. Kipsilevyä pitäisi jossain vaiheessa ostaa lisää, mutta niitä on kovin hankala paketoida. ;)

Vielä on aikaa miettiä... mutta ei enää kauaa. Jos en keksi mitään parempaa, niin lahja lienee taas sukkia ja suklaata -tyyppinen. Voi tylsyys. 

*Raasu*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti