14.11.2013

Vessa rempallaan - vessaremppa - osa 1

Jihuu, nyt näkyy edistystä. Rempallaan ollut vessa on nyt kovasti rempassa. 
Vanhat punaruskeat lattialaatat eli linkkerit revittiin ja naksuteltiin irti. Sitten levitettiin tasoitetta ja sen jälkeen mallailtiinkin paikalleen uusia valkoisia 10x10 laattoja.

Uutta vessanpönttöä, lavuaaria ja hanaa ehdittiin varastoida komeasti olohuoneessa parin kuukauden ajan. Nyt ovat jo onneksi kaikki oikeilla paikoillaan. Ihan valmista ei kuitenkaan vielä ole.


Allastasona toimii tamminen pöytälevyn pätkä joka tilattiin mittoihin Kodin Terrasta. Pönttö ja lavuaari ovat Idolta. Koko vessa on tasoa lukuun ottamatta vitivalkoinen. Ei maalarinvalkoinen, vaan lumenvalkoinen. Meillä ei ole tätä ennen ollut yhtäkään valkoista huonetta, nyt sellainenkin löytyy.

Vessa on ikkunaton ja tosi pikkuinen, vajaat kaksi neliötä arvioisin. Suurin haaste oli saada pöntön ja altaan väliin tarpeeksi tilaa, että pääsee reilusti seisomaan altaan eteen. Näin ei ollut alunperin. Kädet piti pestä vinosti könöttäen, pöntössä kiinni seisoen. Ei hyvä. Nyt tilaa on juuri sopivasti, käsien pesu ja peilaaminenkin onnistuu hyvin.

Tämä ei ole meidän pää-vessa, vaan ns vierasvessa. Tästä syystä vessassa ei tarvitse olla juurikaan säilytystilaa. Suunnitelmissa on asentaa pienet hyllytasot vessapaperirullia ja pöntönpesuaineita varten tammitason alle. Tason reunaan asennetaan näkösuojaksi valkoinen verho. Verhon toteutus on vielä työnalla.

Seuraavaksi täytyy asentaa peili, pyyhekoukku ja vessapaperiteline. Ei enää kauaa ja veski on valmis.

Lue: Vessa rempallaan - vessaremppa - osa 2

*Raasu*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti