16.5.2014

Jyrsintää ja ojan kaivuuta - kohti tuija-aitaa

Tällä viikolla ollaan taas oltu ahkeria.

Maanantaina pihallamme vieraili jyrsijöitä. Eli kannonjyrsijämiehet kävivät tuhoamassa kuusi isoa kantoa. Sitä puupurun määrää! Ensimmäinen kerta kun käytimme moista palvelua, mutta oli kyllä näppärä homma. Ei tarvitse itse menettää hermoja kantoja pois murjoessa. Hintakin oli ihan ok.

Jyrsintöjen jälkeen raivattiin ja syvennettiin tontin ja tien välistä ojaa, jota on n. 20 metriä. Ojaa tehtiin itse hartiavoimin sekä yhden lapion kustannuksella. Metallirunkoinen pistolapiomme nimittäin taipui käyttökelvottomaksi. Kävimme keskiviikkona kaupassa hakemassa uuden lapparin. Toivottavasti Fiskars kestää paremmin. Eilen viimeisteltiin ojaa ja kaivettiin vielä toinen vähän pienempi oja tulevaa tuija-aitaa varten. Kyseessä on istutusoja. Eilen myös tasoitettiin maata ojien ympäriltä kannoista jääneellä puupurulla.

Seuraavaksi on vuorossa suurten multamäärien osto ja kuljetus. Multaa tarvitaan PAAALJON tuijia ja nurmikkoviljelyä varten. Kun multa on hankittu, vuorossa on tuijalaadun valinta. Kartiotuija vai timanttituija? Siinä vasta pulma.

Timanttituija on meilestäni kauniimman värinen. Kartiotuija taas edullisempi ja kasvaa pidemmäksi. Timanttituijan latva kapenee voimakkaasti, Kartiotuija on tasaisemman muotoinen. Timanttituija on tiheämpi ja toimii paremmin näkösuojana. Kartiotuija taas kestää paremmin muotoilua.

Googlen perusteella tätä asiaa on moni muukin pohtinut. :)
Tällä hetkellä vaakakuppi taitaa painua Timanttituijan puolelle. Saa nähdä mitä mieltä olen huomenna, sillä naisella on oikeus muuttaa mieltänsä vaikka viimetipassa!

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti