19.5.2014

12 metriä tuija-aitaa

Se on valmis!

Tiukka viikonloppupuristus ja meillä on valmis tuija-aita. Meillä on nyt myös jomottavat lihakset ja ruskettunut hipiä, jos tarkkoja ollaan. Kaikki positiivisia asioita, tarkennan. :)

Rankka homma, mutta hyvin suunniteltu on taas kerralla valmis. Aloitimme istutusojan kaivamisen viime viikon puolivälillä. Ojan kaivamisessa oli omat haasteensa, sillä maa oli täynnä isoja puunjuuria. Olimmehan juuri poistaneet tuija-aidan alta neljä isoa kuusta. Juuria poistettiin kaivamalla ja sahaamalla. Kaivettiin ja sahattiin, sahattiin ja kaivettiin. Iso homma.

Lauantaina käytiin sitten hakemassa reilut 800 litraa puutarhamultaa ja kymmenen ensimmäistä Timanttituijaa. Päädyimme Timanttituijaan, sillä se on mielestämme yksinkertaisesti paremman näköinen kuin Kartiotuija. Valitsimme kaupan tuuheimmat yksilöt. Tuijat ovat nyt metrin korkuisia. Toivottavasti saavat kasvupyrähdyksen ja kurottautuvat nopeasti kahteen metriin. Istutimme puut 50cm välein eli hyvin tiheään. Tavoitteena on kunnolla peittävä näkösuoja.


Metrin korkuisissa tuijissa on jo melko iso juuripaakku, joten istutusoja täytyi kaivaa lähes puolen metrin syvyiseksi. Kastelimme istutusojan kunnolla ennen istuttamista, sillä ajattelimme sen parantavan juurtumista. Asettelimme puut riviin mitan avulla. Kyllä, mitan avulla. Nämä tuijat ovat siis kohdillaan just eikä melkein! :) Sitten vaan paljon multaa juurelle ja runsaasti vettä. Lopuksi levitimme tuijien juurelle puuhaketta, jota saimme rutkasti kantojen jyrsimisen lopputuotteena.

Sunnuntaina käytiin hakemassa 15 tuijaa lisää ja muutaman tunnin heilumisen jälkeen ihailtiinkin jo valmista aitaa. Nyt kaikki raajat pystyyn, että Tuija-aita juurtuu hyvin ja pysyy hengissä! 8/


-Raasu-

2 kommenttia:

  1. Miltä aita näyttää tänä päivänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suvi, kiitos kommentistasi. Voisinkin postailla tuija-aidan kuulumisia tässä ihan lähipäivinä, kiitos ideasta. :)

      Poista