25.5.2014

Kaikki kasvaa

Piha alkaa olla pullollaan nuppuja ja tuoreita versoja. Perennat ja muut kasvit kasvaa nyt vauhdilla.

Kuvasta löytyy herttavuorenkilpi, syysleimu, viinimarja, tulppaani, kuunlilja ja vuorenkilpi. 


Puutarhurilla (eli minulla) on nyt kova kiire kitkeä rikkaruohoja ja kastella kasvien alkuja. Tälläisillä helteillä ei pihalla oikein muuta jaksakaan tehdä kuin kiskoa puutarhaletkua ja leikata nurmikkoa. Helteet on toki jees, mutta puutarhassa puuhailulle lämpöä on tällä hetkellä liikaa. En ole katsonut millaista säätä ensi viikolle on luvattu, mutta jos saa toivoa niin muutama aste vähemmän kiitos. Jos ja kun sää tästä vähän viilenee niin päästään taas maanmuokkaus hommiin.

Helteestä huolimatta, tänään riehuttiin ulkona taas kannon tuhoamishommissa. Tällä kertaa paloittelimme kannon ihan itse, sähkösahan, rautakangen ja lapion avulla. Taas yksi kanto vähemmän. Itseasiassa tämä taitoi olla viimeinen kanto mitä meillä pihassa on. Olemme nyt siis kantovapaat! 

Tänään kylvettiin myös nurmikkoa. Paikkanurmikkoa jos tarkkoja ollaan. Pieniä alueita, murjottujen kantojen jättämiä aukkoja. Tänään karkoitettiin myös etanoita levittämällä karkoitusgeeliä kukkapenkkien reunoille. En ole ennen geeliä kokeillut, joten en tiedä toimiiko se, mutta toivottavasti. En nähnyt tänään yhtään etanaa, mutta ne eivät taida helteistä paljon välittää.

Antaa siis auringon paistaa!

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti