28.5.2014

Allastason verho

Innostuin viime viikonloppuna taas ompelemaan pitkästä aikaa. Korjasin pari puseroa (joiden napit aukeilivat inhottavasti itsestään), lyhensin mieheni kesähousujen lahkeet ja kyhäsin kasaan pienen verhon pikkuvessan allastason alle. 

Pienempi vessamme on niin pikkuruinen, ettei sinne oikein voinut asentaa ovellista allaskaappia. Ovet olisivat kolisseet pönttöön tai vähintään kävijän jalkoihin. Liukuovet olisivat voineet tulla kysymykseen, mutta sellaisia on hankalampi tehdä itse. Näin päädyimme verhoratkaisuun.


Verho on tehty kernikankaasta. Löysin kirkkaan valkoisen ja haaleasti kuvioidun kankaan Tarjoustalosta. Valitsin kernikankaan, koska se kestää hyvin roiskeita, pyyhkimistä ja pesua, sekä on tarpeeksi jämäkkää tähän tarkoitukseen. Halusin verhon olevan ihan suora, kuin paneliverho. 


Verho roikkuu pingoitetun jousivaijerin varassa, jonka pystyy irroittamaan helposti jos haluaa. Vaijerin kiinnitykset on porattu allastason alareunaan, eivätkä ne näy lainkaan päällepäin. Verho on hyvin yksinkertainen suorakaiteen muotoinen kangaspala, jonka päät on huoliteltu ja käännetty. Verhon yläreunaan jätin kujan vaijeria varten. Viidentoista minuutin homma.

Verho toimii näkösuojana, kuten varmasti arvasitkin. Sen takana kulkee lavuaarin vesi- ja viemäriputki. Verhon taakse on tarkoitus asentaa vielä jonkinlaisia hyllylevyjä vessan pikkutilpehöörejä varten.

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti