21.5.2014

Kukkapenkin ekat... etanat

Tässä on puutarhamme tämän kesän ensimmäiset kukkivat. Ei ole punaista, vaan poikkeuksellisesti sinistä. Pihan ainoat siniset kukat jos sinivuokkoja ei oteta lukuun.


Tällä viikolla on sadellut melkein joka päivä, joten ulkona ei ole tullut oltua niin paljon kuin olisi halunnut. Toivottavasti loppuviikoksi tulee parempi ilma, sillä pitäisi tehdä vielä muutamat kevään istutushommat.

Viime viikonloppuna istutettu uusi tuija-aita näyttää voivan hyvin. Tuijien kannalta sateinen alkuviikko on varmaankin ollut ihan hyvä asia. Eivät ainakaan pääse heti kuivumaan. Sade on tuonut ikävä kyllä esiin myös jokavuotisen tuholaisongelman. Nimittäin etanat. Kävimme juuri muovipussin kanssa etanametsällä. En laskenut, mutta arvioisin, että keräsimme vartissa about  50 iljettävää etanaa. Järkyttävä määrä. Etanoita löytyi muutama myös uusien tuijien latvoista. Joko tuijat ovat etanoiden herkkuruokaa tai sitten etanat ovat tyhmempiä otuksia kuin luulin. Miksi ihmeessä ne kiipeävät metrin korkeuteen, tuijan latvaan?

Olemme kokeilleet etanoiden hävittämiseen muutamaakin erilaista konstia, mutta mikään ei ole ollut erityisen tehokas. Siispä olemme päätyneet keräilemään kaikki vastaan tulevat niljakkeet muovipusseihin ja roskiin. Jos joku tietää jonkin helpomman, mutta tehokkaan hävityskeinon niin otan vinkin ilolla vastaan. Etanoita tuntuu olevan enemmän vuosi vuodelta. 

Ei ole mitään niin huonoa yhdistelmää kuin etanaongelma ja puutarhaintoilija. Isoille reijille syödyt lehdet ei tunnu lainkaan kivoilta kun käyttää pihan hoitoon aikaa niin paljon kuin me käytämme. Etanat, varokaa!

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti