22.5.2014

Super Hero valkoista seinää vasten...

Kävin taas tänään vierailulla Kukkatalossa, joka on muodostunut suosikkikaupakseni jo monena kesänä. Tänään mukaan tarttui viimeiset kesäkukat jotka aion tänä vuonna ostaa, sillä nyt kaikki ruukut ja purnukat ovat kukitettu.


Kuvassa näkyy valkoinen pelargoni, punainen kesäneilikka ja kerrattu surfiina. Kuvista uupuu valkoinen lumihiutale, joka koristaa isoja istutusruukkuja pelargonien ja neilikoiden kanssa. Surfiinat roikkuvat amppeleissa terassimme laidoilla.

 Kerrattu surfiina on minulle uusi tuttavuus, en ole moista aikaisemmin kokeillut. Surfiinassa on todella isot ja näyttävät kukat. Komia kukka niinkuin pohjanmaalla sanottaisiin. Neilikkaa en myöskään ole aikaisemmin ostanut, vaikka aikonut olen monta kertaa. 

Onneksi tänä vuonna Kukkatalosta on löytynyt paljon rehellisen punaisia kesäkukkia, jotka sopivat hyvin meidän pihan värimaailmaan. Puutarhakaupassa kierrellessä mietiskelin ja mieluilin myös kahdenlaista muuta uutta tuttavuutta. Nimittäin kärhöä ja easy elegans ruusua. Molemmat olisivat täydellisiä meille juuri rehellisen punaisina. Olisin luultavasti ostanut yhden tai kaksi kärhöä, mutta punaisen värisenä löytyi valitettavasti vain haalea pinkki. Kärhö jäi siis kauppaan. Easy elegans ruusu "Super Hero" olisi Kukkatalosta löytynyt, mutta koska en ole katsonut sille vielä istutuspaikkaa niin en sitä ostanut. En vielä! 

Katsoin pari viikkoa sitten puutarhaohjelmaa TV:stä (Eden), jossa kerrottiin easy elegans ruusuista. Ne kuulemma kukkivat isosti ja jatkuvasti koko kesän ajan. Ovat helppohoitoisia (kuten nimikin sanoo) ja kiitollisia ruusuja. Ohjelman myötä innostuin ajatuksesta todella. Meillä on pihassamme laajalle levinnyt juhannusruusu, mutta en ole siitä juurikaan piitannut. Juhannusruusu on kyllä hyvin kaunis ruusu, kun se kukkii. Ne kaksi päivää kun se kukkii.

 Ajatelkaapa mielessänne tämä näky; Paloauton punainen Super Hero valkoista autotallin seinää vasten... Avot! Täydellinen kombo. Täydellinen värimaailma.

Ennen kuin supersankari on kotiutunut meidän pihalle, voin ihastella kesäkukkien kauniita värikomboja.

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti