2.2.2016

Valoa ulos

Siinä hän on, uusi Eulin Majakka -ulkovalaisin talomme seinässä. 

Ostin uusiin valaisimiin uudenlaiset polttimot. Sellaiset, jotka on tarkoitettu ulkovaloihin ja Suomen kylmiin sääoloihin (Airam - Pakkaslamppu). Valon sävy on valkoinen, eli ei lämmin keltainen, kuten niin usein normaalisti. Tässä polttimossa on tehoa, 806 lumenea, joten se valaisee kyllä erittäin tehokkaasti.


Nyt meillä on siis paikoilleen asennettuna kaksi uutta seinä- Majakkaa. Vielä yksi on matkalla ja yksi laatikossa odottamassa. Viime viikolla tuli ajankohtaiseksi hankkia myös uusi numerovalo tuvan seinään, sillä vanhan numerovalaisimen lasikupu räsähti rikki ruuveja kiristäessä. Ihan hyvä näin, sainpahan oikean syyn vaihtaa valaisimen vähän moderninpaan versioon. 


Uudessa saksalaisessa numerovalaisimessa (Steinel) on sisällä ledivalot ja mikä parasta, siinä on sisään rakennettu hämäräkytkin. Erittäin näppärä peli siis. Ei tarvita erillistä ajastinta tai muuta teknistä härpäkettä säätelemään milloin valo on päällä ja milloin ei. Tämä sama ominaisuus kun leviäisi laajemmin ulkovalaisimiin, niin olisin taas himpun verran onnellisempi. Hämäkytkimen herkkyyttä pystyy säätämään. Itse asensin valon syttymään heti kun vähänkin hämärtää. Olen seuraillut numerovalaisinta nyt pari iltaa ja hyvin se toimii itsekseen. 

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti