25.9.2015

Rönsyliljat juurihoidossa

Jihuu! Vihdoinkin on perjantai ja tiedossa on pari aamullista parempia yöunia. Viikonloppuna aion olla niin paljon ulkona kuin sää sallii, tästä alkaa nimittäin pihan syystouhut. Haravointia, kukkapenkkien siistimistä ja sipulikukkien istuttamista. Sisäkasvien maailmassa tapahtuu myös. On aika istuttaa rönsyliljan uudet taimet multiin. Tällä hetkellä kasvinalut ovat juurihoidossa vesilasissa.


Rönsylilja on yksi helpoimmista viherkasveista. Ei tarvitse olla kummoinenkaan viherpeukaloinen kun sen saa jo viihtymään vuodesta toiseen. Rönsylilja on myös siitä kiva, että se kukkii pienen valkoisin kukin silloin kun olosuhteet ovat kohdillaan. Kukkien jälkeen rönsyvanoihin alkaa ilmestyä uusia kasvinalkuja, joista voi napsia taimia uusiin purkkeihin. Vesilasihoitoa ei edes välttämättä tarvitse, kasvi juurtuu ihan helposti vaikka sen laittaisikin suoraan multaan. Täytyy vain muistaa kastella. 

Rönsyliljaa on vaikea kastella liikaa, siksi se sopii loistavasti minun viherkasvikseni. Jos kastelu taas unohtuu liian pitkäksi aikaa, sen näkee kukasta hyvissä ajoin ennen kuin on liian myöhäistä. Kuivuudesta kärsivä rönsynlilja menettää väriä ja lehdet valahtavat alas pitkin pituuttaan. 

Rönsylilja on näyttävä amppelissa tai kasvikorokkeen päällä. Kasvin lehtivihreä on kauniin vaalea. Sävy josta useimmat pitävät.


Kuva: Taloon.com

Olen itse laajentamassa rönsylilja-arsenaaliani eräänlaista "viherseinää" varten. Olen nimittäin vähän aikaa sitten hankkinut olohuoneemme ison ikkunan eteen Kekkilän ruukkuporras -kasvitason. Aion täyttää tason kokonaan rönsyliljoilla. Uskoisin lopputuloksen olevan ihan näyttävä. Näin olen pääni sisällä visioinut. Saa nähdä miltä systeemi loppujen lopuksi näyttää.


-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti