16.9.2015

Työpöytämietteitä

Minä ja mieheni, teemme molemmat paljon töitä myös kotoa etänä. Työhuoneeksi ristityssä "takkahuoneessamme" on erilliset työpisteet ja pöytäkoneet meille molemmille. Kalusteet on ostettu aikanaan Ikeasta, perus yhdistä-pöytälevy-ja-jalat -tyyppinen ratkaisu. Työtuolit ovat myös Ikeasta. Nyt olen kuitenkin ajatellut päivittää kotikonttorimme kalusteet, sillä istumatyöstä rasittuvat selkämme kaipailevat kalusteisiin lisää säätöominaisuuksia. 

Ihan ensimmäisenä vaihtoon lähtevät työpöydät. Sähköpöytä olisi mahtava, selälle tekee hyvää tehdä töitä välillä seisten. Sähköpöydät ovat kuitenkin melko kalliita aparaatteja, joten luulempa päätyväni veivi-malliseen manuaalisesti säädettävään pöytään. Ihan täydellinen vaihtoehto sellaiseksi löytyy yllättäen Ikeasta!


Kuva: Ikea.fi

Skarsta -työpöydän pienempi koko (uutuus) olisi meille juuri passeli; 120 x 70. Yli 120 leveät pöydät eivät työhuoneeseemme enää vierekkäin mahtuisikaan. Mikä parasta, tätä pöytää saa kokovalkoisena. Hintakin on säätöpöydäksi ihan kohtuullinen. Jos valitsee sähköpöydän sijaan veivipöydän, siinä säästää useamman satalappusen.

Kuva: Ikea.fi

Työtuolit pitäisi myös vaihtaa. Nykyisten tuolien ergonomia ei ole kohdillaan. Tuolien ostopaikaksi olen ajatellut Martelan Outlet-myymälää. Jos Martelan valikoimista ei löydy sisustukseen sopivaa, valkoista tai harmaata työtuolia, niin laajennan etsintöni muualle. 

Kuva: Ikea.fi

Kaikkea ei voi kuitenkaan ostaa yhdellä kertaa, joten aloitamme työhuoneen sisustamisen työpöydistä. Katsotaan löytyykö Ikean Skarstalle vielä hyvää kilpailijaa.


-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti