12.9.2014

Tuulikaapin design-lattia

Meillä on viimeaikoina askarreltu ahkerasti tuulikaappiin uutta lattiaa. Ryhdyimme ensimmäistä kertaa kokeilemaan valetun design-lattian tekoa. Meillä on haaveena, että tekisimme valkoisen design-lattian koko asuntomme alakertaan. Kokovalkoinen ja ihan saumaton ja sileä lattia on ehdottomasti upean näköinen ja myös käytännöllinen. Valettu sementtilattia ei säikähdä vesiroiskeita, eikä pieniä iskuja. 

Kuva: www.e-weber.fi

Meillä ei ollut design-lattian tekemisestä lainkaan kokemusta, joten päätimme testata kyseistä ainetta ihan käytännössä. Testikentäksi valittiin tuulikaappi ja sen parin neliön kokoinen lattiapinta. Tarkoitus oli selvittää miten helppoa lattian teko on ja miten lämmin lattia on paljaan jalan alla. Eli soveltuuko design-lattia koko asuntomme lattiapinnaksi.


Tuulikaapin lattia oli alunperin ruskean punainen, tiililadontainen linkkerilattia. Ei varsinaisesti mikään kaunotar kuten kuvakin kertoo. Lattialle oli kaiken lisäksi vuosien saatossa tipahdellut remonttimaalia ja muuta inhaa töhnäkettä. Jalan alla lattia oli jäätävän kylmä, vaikka harvemmin tuulikaapissa tassutellaankin ilman kenkiä.


Aloitimme rempan poistamalla vanhat linkkerit. Homma toimi hyvin piikkauskärjellä varustetulla iskuporakoneella. Piikkauksen jälkeen lattia jäi todella epätasaiseksi, joten seuraavaksi valoimme siihen ensimmäisen tasoitekerroksen. Toinen tasoitekerros tehtiin hienotasoitteella, jotta pinta olisi tarpeeksi tasainen ja sileä lopullista lattia-ainetta varten.


Kun tuulikaapin lattia oli tasainen ryhdyimme tekemään varsinaista design lattiaa. Materiaaliksi valitsimme Weberin Casan, sementtipohjaisen lattialaastin. Sävyksi valitsimme valkoisen. Silläkin uhalla, että ulkoa sisään kulkeutuva lika ja rapa näkyisi valkoista lattiapintaa vasten hyvin isosti. Sisälattioistamme olisi tulossa valkoiset, joten päätimme tehdä testivalun oikealla sävyllä.Tuulikaapin design-lattia on nyt juuri saatu valmiiksi. Paljastan ihan pian miltä lopputulos näyttää, kunhan saan otettua lattiasta kuvia päivänvalossa. Kerron myös lisää tekemisen vaiheista, sillä niitä oli paljon!

Tässä vielä linkki aikaisempaan postaukseeni joka liittyy samaan lattiamateriaaliin:
Tarjonnan ja kysynnän väliin tarvitaan asiantunteva myyjä?

Tässä linkki postaukseeni: Tuulikaapin lattia valmiina

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti